header banner
Default

Als volgt installeert u Windows 11 op uw Steam Deck


Table of Contents

    22 februari 2023 11:0015 reacties

    Als je uitgespeeld bent op je Steam Deck of om een andere reden een algemeen besturingssysteem wilt installeren op de hand-held console is dat mogelijk. Hiervoor heb je een extra microsd-kaartje nodig van minimaal 128 gigabyte, omdat Valve nog geen ondersteuning biedt voor dual boot. Daarbij komt dat de opslagruimte beperkt is en games en Windows beiden aardig wat ruimte innemen. 

    Met het tooltje Rufus kun je eenvoudig een bootable schijf maken met een Windows 11-iso, de instructies hiervoor beschreven we in een eerder bericht. Ook voor de Steam Deck is het nodig om de TPM- en Secure Boot-vereisten te omzeilen.

    Als je een dock met muis en toetsenbord hebt is dit handig, anders zul je het moeten doen met de knoppen op de Steam Deck. Zet deze uit en verwissel de sd-kaart voor de bootable schijf met de drivers die je net hebt gemaakt. Houdt de Volume omlaag-knop ingedrukt en druk op de aan/uit-knop om in de boot manager te komen. Navigeer met de D-pad of de pijltjestoetsen naar de microsd-kaart en druk op A of Enter om deze te selecteren. Volg nu de stappen om Windows in te stellen op het apparaat.

    Via apparaatbeheer kun je de drivers bijwerken en zonodig handmatig selecteren. Alle benodigde drivers zijn op de ondersteuningswebsite te vinden. Als je wilt wisselen van besturingssysteem zet je de Steam Deck uit, verwissel je de sd-kaart en gebruik je de knoppencombinatie om in de boot manager te komen. Daar kun je de gewenste schijf selecteren.

    Bron: The Windows Club

    Sources


    Article information

    Author: Cheyenne Fitzgerald

    Last Updated: 1704677522

    Views: 985

    Rating: 4.4 / 5 (56 voted)

    Reviews: 87% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Cheyenne Fitzgerald

    Birthday: 1935-10-01

    Address: 1241 Jones Square, West Angelashire, MA 62001

    Phone: +4415978974613398

    Job: Environmental Engineer

    Hobby: Meditation, Traveling, Painting, Telescope Building, Gardening, Stargazing, Video Editing

    Introduction: My name is Cheyenne Fitzgerald, I am a Gifted, proficient, vibrant, treasured, valuable, dedicated, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.