header banner
Default

Als volgt installeert u Windows 11 op uw Steam Deck


Table of Contents

  22 februari 2023 11:0015 reacties

  Als je uitgespeeld bent op je Steam Deck of om een andere reden een algemeen besturingssysteem wilt installeren op de hand-held console is dat mogelijk. Hiervoor heb je een extra microsd-kaartje nodig van minimaal 128 gigabyte, omdat Valve nog geen ondersteuning biedt voor dual boot. Daarbij komt dat de opslagruimte beperkt is en games en Windows beiden aardig wat ruimte innemen. 

  Met het tooltje Rufus kun je eenvoudig een bootable schijf maken met een Windows 11-iso, de instructies hiervoor beschreven we in een eerder bericht. Ook voor de Steam Deck is het nodig om de TPM- en Secure Boot-vereisten te omzeilen.

  Als je een dock met muis en toetsenbord hebt is dit handig, anders zul je het moeten doen met de knoppen op de Steam Deck. Zet deze uit en verwissel de sd-kaart voor de bootable schijf met de drivers die je net hebt gemaakt. Houdt de Volume omlaag-knop ingedrukt en druk op de aan/uit-knop om in de boot manager te komen. Navigeer met de D-pad of de pijltjestoetsen naar de microsd-kaart en druk op A of Enter om deze te selecteren. Volg nu de stappen om Windows in te stellen op het apparaat.

  Via apparaatbeheer kun je de drivers bijwerken en zonodig handmatig selecteren. Alle benodigde drivers zijn op de ondersteuningswebsite te vinden. Als je wilt wisselen van besturingssysteem zet je de Steam Deck uit, verwissel je de sd-kaart en gebruik je de knoppencombinatie om in de boot manager te komen. Daar kun je de gewenste schijf selecteren.

  Bron: The Windows Club

  Sources


  Article information

  Author: Cheyenne Fitzgerald

  Last Updated: 1704677522

  Views: 1481

  Rating: 4.4 / 5 (56 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Cheyenne Fitzgerald

  Birthday: 1935-10-01

  Address: 1241 Jones Square, West Angelashire, MA 62001

  Phone: +4415978974613398

  Job: Environmental Engineer

  Hobby: Meditation, Traveling, Painting, Telescope Building, Gardening, Stargazing, Video Editing

  Introduction: My name is Cheyenne Fitzgerald, I am a Gifted, proficient, vibrant, treasured, valuable, dedicated, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.